perjantai 27. maaliskuuta 2009

Sammuta sinäkin


Lauantaina 28.3.2009 kello 20.30-21-30 on mainio tilaisuus viettää iltaa kynttilöiden seurassa osallistumalla tähän mukaan:

Earth Hour - Tunti Maailmalle

Maaliskuun viimeisenä lauantaina 28.3. klo 20.30–21.30 järjestetään kansainvälinen valojensammutustempaus Earth Hour. Kyseessä on WWF:n organisoima maailman suurin ilmastotapahtuma. Tapahtuman tavoitteena on saada yli miljardi ihmistä ympäri maailman sammuttamaan valonsa tunnin ajaksi.


MISTÄ ON KYSE:
Earth Hour on WWF:n organisoima maailmanlaajuinen tapahtuma, jonka aikana ihmiset ja yhteisöt ympäri maailmaa sammuttavat valonsa tunnin ajaksi samana päivänä samaan kellonaikaan. Tapahtuma järjestetään lauantaina 28.3.2009 klo 20.30–21.30. Suomessa tapahtuman suojelijana toimii tasavallan presidentti Tarja Halonen.

Osallistumalla Earth Houriin ihmiset viestittävät huolensa ilmastonmuutoksesta sekä toiveensa siitä, että ilmastonmuutoksen torjunta otetaan vakavasti kaikilla tasoilla. Vuosi 2009 on ilmaston kannalta ratkaisevan tärkeä, koska YK:n ilmastoneuvottelut huipentuvat Kööpenhaminassa joulukuussa 2009 pidettävään huippukokoukseen. Siellä on tärkeää saada aikaan maailmanlaajuinen sopimus kasvihuonekaasupäästöjen merkittäväksi vähentämiseksi.

Näin ollen Earth Hour on ennen kaikkea viestintä-, ei energiansäästökampanja. Valojen sammuttaminen symboloi yhteistä huolta ilmastonmuutoksen kiihtymisestä. Tapahtuma taltioidaan kuvin ja videoin, ja WWF Tanska on lupautunut viemään nämä terveiset perille Kööpenhaminan huippukokoukseen.

Earth Hour järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2007 Australian Sydneyssä. Seuraavana vuonna tapahtumaan osallistui jo yli 35 maata ja lähes 400 kaupunkia. Suomesta mukana oli silloin Espoon kaupunki. Vuonna 2009 Earth Hour kasvaa entistä suuremmaksi. Tapahtumaan oli helmikuussa 2009 ilmoittautunut mukaan 75 maata, mukaan lukien kaikki Pohjoismaat. Suomesta mukaan on ilmoittautunut lukuisia kuntia, kaupunkeja ja yrityksiä ja määrä kasvaa joka päivä.

Katukuvassa Earth Hour näkyy valojen sammutuksen lisäksi erityisesti tunnelmallisina, monimuotoisina kulttuuri- ja ilmastotapahtumina. WWF Suomi haastaakin kaikki suomalaiset kunnat, kaupungit, yritykset, yhteisöt ja yksityiset ihmiset osallistumaan Earth Houriin ja järjestämään itselleen parhaiten sopivia, omaleimaisia tapahtumia!

Osallistuminen on helppoa ja sen voi tehdä monin tavoin. Ensimmäinen askel on tapahtumaan ilmoittautuminen osoitteessa www.earthhour.org/finland.

2 kommenttia:

Palaga kirjoitti...

Näin tapahtuu meilläkin! Laitoin jo kaksi viikkoa sitten muistutuksen kännykkääni.

Mukavaa kynttilätunnelmaa!

Villikissa kirjoitti...

Palaga:Kynttilöitä tuli polteltua.Vieläkin osa palaa iloisesti=D