sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Ohraa ois tarjolla jos vaan kelepäis

Meillä on vain yksi kukka jäljellä kun Sofia on popsinut kukkaset parempiin suihin.Pitää kyllä myöntää, että osa on kuollut siihen kun en ole muistanut kastella.
Niinpä laitoin kissoille ohraa kasvamaan.Idean löysin Kollo-kissan sivuilta.

Olisi pitänyt laittaa tiheämpään ohraa kasvamaan niin ei olisi noin harvannäköinen.

Ohraa käydään kyllä kovasti nuuskimassa, mutta ei se kissoille kelpaa.On ne sitten ranttuja!!!


Onpahan kokeiltu tuokin.Taidanpa tehdä lopusta pääsiäiseksi alustan tipuille.

Kylläpäs onkin matolla komeat kisankarvatupot.Oli jäänyt imurointi vähälle flunssan takia.No nyt ne on jo imurin pussissa tallessa.

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niin on meilläkin jyrsitty kaikki kukat kuolleiksi. Jopa yli metrin mittaisen palmun saivat lopulta hengiltä. Kasvatin kissankauraa ja se kyllä kelpaa, mutta sekin pitää repiä juurineen, niin että multaa ja juuria on pitkin lattiaa. Onneksi kohta saavat ulkoa heinää. Meillä kyllä syövät rai-heinänkin, se itää nopeasti,(ja sotkee mukavasti).

Villasukka kirjoitti...

Meillä Piki on pienestä asti osannut itse nätisti syödä purkissa kasvavaa vehnänorasta. Mutta ei Indy, se on oppinut vasta ehkä viimeisen kuukauden sisään. Sitä ennen minä napsin ruohosta pieniä nippuja sormin ja ripottelin Indyn ruoan päälle - herra oppi tunnistamaan napsimisen äänen ja syöksyi kuin ohjus paikalle - vehnänoras oli namia sitä vaan ei osattu syödä! Ja sitten se oppi syömään minun sormistani orasnippua ja lopulta itse suoraan purkista.

MarJa kirjoitti...

meillä maistuu myös kaikki kukat mutta ohra sai kasvaa ihan rauhassa eikä se maistunut >:(

Ana kirjoitti...

Laita vaan paljon paljon siemeniä, eihän ne kaikki idä. Silleen tulee tuhti tuppo.

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs jos laittaisit ohran vähän syrjään ja kieltäisit siihen koskemasta:-) Meillä oli viime vuonna ohraa, mut nyt se on unohtunut. Hyvä kun muistutit!

Anonyymi kirjoitti...

Mäkin just kylvin ohraa, ei se kyl viime vuonna kelvannut. Hyvä konsti on liottaa herneitä yön yli ja kylvää ne multaan, vaan ei mein kissoille enää kelpaa herneenversotkaan, mut sit ne voi napsia itelleen salaatin sekaan, nam !

Mirja kirjoitti...

Meilläkin laitettiin muutamia päiviä sitten ohraa kasvamaan, ja nyt alkaa näkyä jo pienoisia elonmerkkejä ruukussa. Vehnänoras kiinnosti vaihtelevalla menestyksellä, kun kaupasta yksi puska sitä ostettiin kokeeksi. Mokoma ehti tosin kuihtua ennen kuin paljoakaan kissa ehti sitä maistella. Toivottavasti tämä oma kasvatus elää vähän pidempään.

Kasveja ei kumma kyllä ole kauheasti vielä popsittu. Muutamia hampaanjälkiä olen traakkipuusta löytänyt (sekin on kai jossain määrin myrkyllinen, mutta kun eivät tuon enempää sitä syö, niin en ole kokenut tarpeelliseksi sitä kasvia hävittääkään).

Tupuna kirjoitti...

Toivotaan, että oppis tykkäämään :)

Kiitti vierailustasi Resorissa. Eka kertaa osasin Villikissan luokse ja oli kiva tavata. :)

Nuutu kirjoitti...

Meillä minä kasvatan kaurasta kissoilla ruohot, ja Nuu Nuu ja Lurkki ei saisi niistä tarpeekseen ikinä. Tumppu ei osaa raukka syödä suoraan ruukusta, nyppii vain lattialle, niin pitää aina pojalle pyörittää sormilla palloja xD

Anonyymi kirjoitti...

Löysin tänne blogilistan kautta. Meillä kanssa on tuota ohraa kasvamassa koko ajan, kissat tykkäävät ;)
sinulla on ihania kissoja, tulen tänne toistekkin :)

Sirpa kirjoitti...

Kollo on jättänyt muut viherkasvit vähemmälle puutarhuroinnille, kun sai oman ohraruukun. Minulta oli vähällä homehtua siemenet, kun multa jäi liian märäksi. :D