sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Kävelyä ja jakolaskua

Oulussa on mukava pikkupakkanen ja aurinkokin paistoi.Kun lähdin kävelylle kello kolmen aikoihin, ei aurinkoa enään näkynyt mutta oli tosi kiva kävellä ja nauttia raittiista ilmasta.Tosin maa oli osittain aika jäinen ja liukas, mutta ne kohdat pitää mennä varovasti sipsuttaen.

Junarata menee ihan tien vierestä ja siitä on mukava ottaa kuvia.

Matematiikkaa pitäisi opiskella tulevaa kurssihaastattelua varten.Voiko olla totta, että olen unohtanut kaikki matematiikan kaavat. Kun on koulujen jälkeen aina laskenut laskimella, niin eihän ne kaavat ole muistissa.Piti kaivaa paperia esille ja testata miten moninumeroisia kertolaskuja lasketaan paperilla.No löytyihän se kauan kadoksissa ollut kaava, mutta...

Jakolaskukaava on hukassa!!!Mistä löytäisin selkeän kaavion miten se lasketaan paperilla!!!Apua auttakaa minua poloista.Olen kolunnut netistä kaikkea mahdollista tietoa, mutta ei löydy.Mieheni on hyvä matikassa, varsinkin päässälasku on hänelle helppoa, mutta häneltäkin on se tärkeä kaava hukassa!!!
Joten jos sen jotenkin osaat minulle neuvoa tai tiedät mistä saisin helppotajuisen kaavan josta voisin sen opetella, niin auta minua poloista!

Kovin on tyhmä ja vanha olotila tällähetkellä!

2 kommenttia:

Mira kirjoitti...

Jakokulman ohje löytyy täältä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Jakokulma
Enpä itsekään enää tuon käyttöä olis muistanu.

Anonyymi kirjoitti...

Mirella taisi jo vastata ongelmaasi. Tänään oli tosiaan ihana kävelysää, mutta niinkuin sanoit oli myös liukasta. Minä ainakin lensin nurin pari kertaa, kun yritin jäisiä polkuja kävellä.