sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Puolikas joulutähti

Kovia kokenut joulutähti löytyi aamulla lattialta.Sofialle oli näköjään tullut nälkä ja hän oli popsinut kukasta puolet parempiin suihin.
Eikö joulutähti ole myrkyllinen kukka?Kissassa ei näy kuitenkaan mitään myrkytyksen merkkejä.Ei ole oksentanut eikä yleiskunto ole huonontunut.Oikeastaan tepastelee pirteämpänä kuin ennen.Pitäisiköhän syöttää kissalle puolikas joulutähti päivittäin, niin tekisi muutakin kuin nukkuisi koko päivän!?!No, ei nyt sentään.Tuo kukka lentää roskiin ja toinen joulutähti menee johonkin varmempaan paikkaan.


Sotku on ainut kissa, joka herkuttelee kukilla.Sen tähden niitä ei olekkaan meillä kuin muutama kappale.Monta olen ostellut ja saanut kukkasia, mutta Sotkun suuhun ne on menneet.
Neitokainen on harrastanut ennenkin "myrkyn" syöntiä.Noin kymmenen vuotta sitten, kun asuttiin eri asunnossa, maalarit maalasivat asunnon seinät.Olin teljennyt kissat makuuhuoneeseen ja sanonut, ettei saa päästää pois.Mutta jossain välissä maalarit olivat avanneet oven ja kissat tietenkin olivat vallanneet koko asunnon.Sofia oli käynyt tepastelemassa maalikaukalossa, siinä mihin laitetaan maali isommasta astiasta, että voidaan telalla ottaa maalia(heh, hyvä selitys, kun ei tiedä esineen nimeä).
Illalla kun tulin kotiin, vastassa oli maalattu kissa.Niin somasti oli tassut maalissa nilkkoja myöten.Minä olin tietenkin ihan hädissään ja soitin eläinlääkärille, että mitä tehdä, kun kissa oli tietenkin nuollut tassuja ja saanut maalia suuhun.Eläinlääkäri rauhoitteli ja käski leikata maalisia karvoja pois.Sanoi, ettei siinä enään mitään voi, ei kuulemma ollut niin kauheaa, kuin luulin.Ilmeisesti ei ollut, kun on elänyt näin kauan tapahtuman jälkeen.Nytkin tuossa näppäimistön takana torkkuu ja kuuntelee näppäinten ääntä.
Kyseisen maalitapahtuman ilta meni rattoisasti, kun jynssäsin maalisia kissan tassun jälkiä asunnon lattiasta.Silloin ei naurattanut, nyt kylläkin.Olisi oikeastaan ollut soman näköinen lattia, jos olisin jättänyt jäljet siihen!!!

7 kommenttia:

MarJa kirjoitti...

meillä koira onnistui aikoinaan syömään monta rasiaa joulukonvehteja vaikka olivat olevinaan hyvässä piilossa. Eipä kuollut koira siihen vaikka niin kaikki väittävät että koira voi kuolla pienestäkin määrästä suklaata. Samoin meillä kissat mutustelevat myrkyllisiä kukkia ja täysin ovat voimissaan :)

Villasukka kirjoitti...

Meidän muinainen katti, Touho (jonka elon aikana vannottiin monta kertaa, että seuraaja ristitään Rauhaksi), söi aikonaan joulutähden kokonaan, eikä saanut mitään oireita. Sen sijaan labbiksen ja kultaisen noutajan sekotuskoira, söi myös joulutähden ja oksensi yhden yön...

Elina kirjoitti...

Aika rautaista tekoa tuo teidän kissa kun joulutähteä popsii ;) Toivottavasti olo pysyykin hyvänä. Itselläni oli koira, joka söi hyvällä ruokahalulla kaikkea - ei tosin joulutähtiä - sellaista, mitä koirien ei pitäisi mukamas syödä. Ja suklaarusinat olivat erityistä herkkua (ei kuollut niihin vaan vanhuuteen lähes 16-vuotiaana). Ehkä sellaiset sekarotuiset otukset ovatkin vähän kestävämpiä...

Mira kirjoitti...

En muista tuollaista maaliepisodia. Missä oon ollu sillon?

Villikissa kirjoitti...

Se tapahtui siihen aikaan kun olit eka- tai tokaluokalla ja asuttiin T....ssa.Ne maalin jäljet oli myös sun huoneessa, sellaisia pieniä sieviä tassun jälkiä=D

Nuutu kirjoitti...

Oho, johan on joulutähti saanu kyytiä. Onneksi tullu mitään mahanpuruja. :)
Se oli kait joku vihje et tänki vois jo laittaa pois. xD Meillä Tumppu alkoi tiputtelemaan makkarin ikkunalta joulukoristeita tuossa ennen loppiaista, vähän niin ku vihjeenä et eikö nämäki vois jo ottaa pois. Aina ku sain ne takas paikalleen, niin taas jätkä repäs irti. Kerran tuli jo ovella vastaan imukuppi suussa. xD

Anonyymi kirjoitti...

Googlasin joulutähden, kun meilläkin Jane järsi sen lehtiä, ei se niin vaarallinen ole, kuin mikä mielikuva mulla siitä oli. Aika hyvin kissat tietää mitä ne syö, meillä ainakin kelpaa hienohelma ja juoru, molemmat vaarattomia. Ei ne muihin kukkasiin sitte puutukaan.