maanantai 15. joulukuuta 2008

Kasvissyöjän "maksalaatikko"



Tämän ohjeen olen löytänyt monta vuotta sitten jostain luontaistuoteliikkeen lehdestä.Tästä tulee aivan ihana laatikko, joka korvaa maksalaatikon, on jopa parempaakin.

Kasvissyöjän "maksalaatikko"

7-8 dl keitettyä täysjyväriisiä (käy myös puuroriisi)
5dl soijamaitoa (korvaan HYLA-maidolla)
2 tl suolaa
1 muna
2 sipulia
200g tavallista Tartex-kasvistahnaa
1 1/2 dl rusinoita
1/2 dl siirappia
1/2 tl valkopippuria
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl meiramia

Sekoita keitetyn riisin joukkoon maito, suola, muna ja Tartwx-tahna.Lisää seokseen silputtu sipuli, rusinat, siirappi, ja mausteet.Laitoin itse enemmän mausteita kuin ohjeessa oli, laita siis oman mielesi mukaan, mistä tykkäät.Sekoita hyvin.Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 170 asteessa noin 1 tunti.Voit myös paistaa pienemmissä foliovuoissa ja antaa vaikka lahjaksi kylään mennessä.



Tein ohjeen tuplana.Tuli kuusi foliorasiaa täyteen.Rasia on noin 400 gramman painoisia kappale.Voinpa sanoa, että tuli tosi hyvää.Piti syödä niin, että maha on pullollaan "maksalaatikkoa".

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Ensi kertaa taidan olla sivuillasi.Matleenan kautta löytyi tie.Mukaan lähti heti tuo "Kasvissyöjän maksalaatikon" ohje.Olen luomuihminen ja monia noita aineksia onneksi löytyy luomunakin ja ainakin ilman säilöntäaineita.-Mukavaa joulun odotusta Sinulle.