keskiviikko 3. joulukuuta 2008

Lumoavien mausteiden kahvila


Ostin kirpparilta Marsha Hehranin kirjan Lumoavien mausteiden kahvila.
Kirjaa lukiessa voi melkein tuntea mausteiden tuoksun leijailevan nenään.Herkullinen kirja muutenkin, kannattaa lukea.

Esittely:

Lumoava tarina ja herkulliset reseptit takaavat nautinnon

Sisarukset Marjan, Bahar ja Layla pakenevat Iranin vallankumousta vuonna 1979. Heidän tiensä vie syrjäiseen Ballinacroaghin kylään, joka kyhjöttää tuulten piiskaamana Irlannin rannikolla. Perinteisiin takertuneiden asukkaiden tyrmistykseksi yritteliäät siskokset perustavat kylänraitille persialaista ruokaa tarjoavan Babylon Cafén. Pian eksoottiset tuoksut ja lumoavat maut saavat koko kylän sekaisin. Kauniit kokit saavat huomaamattaan aikaan varsinaisen romanttisen keitoksen.

”Tuoksu rävähti Thomas McGuiren tajuntaan ensimmäisen kerran, kun hän oli ohjaamassa alipalkattua Guinness-kuskia pubin jääkylmään kellariin. Tuoksun syntisen mausteiset vivahteet löyhkäsivät tuntemattomalta uhalta ja jumalattomalta vierasmaalaisuudelta, ja ne saivat hälytyskellot soimaan Thomasin suuressa pottupäässä ja pysäyttivät hänet niille sijoilleen. Vasta kun Guinness-kuski, Conor Jennings, pysähtyi hänkin haistelemaan ilmaa, Thomas tajusi että outo tuoksu ei ollut pelkkää kuvitelmaa.”


Kirjasta löytyy myös ruokaohjeita, joita voi kokeilla, kun on ensin kuolannut kirjaa lukiessa ja kuvitellut miltä ne maistuu.Tässä muutama ohje,näet tarkemmin kun klikkaat kuvaa suuremmaksi.


Tuota linssikeittoa olen ajatellut tehdä.Voin jo kuvitella miltä se maistuu,mmmmm.


Tätä migreenilääkettä en ehkä uskalla kokeilla.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mä kyllä taidan tota migreeni-läkettä kokeilla, sen verran paha se on jos se yllättää. Ei auta lääkkeet, laittaa vaan oksentamaan.

Toinen aika ok konsti on 1 dl kahvia (mustaa) ja siihen ½ sitruunan mehu. Se tiivistekin käy, ei tarvi olla tuoreesta sitruunasta. Miinuksena maistuu ihan hiton ällölle, suuhun jää hassu karvas maku pitkäksi aikaa ja saattaa alkaa kaakotuttamaan kesken juonnin. Ja se kun pitäisi tirpasta kerralla kitusiin :/ Mut auttaa aika hyvin.

Villikissa kirjoitti...

Jos uskallat kokeilla, niin kerro minullekin miten toimi.Yleensä minulla on niskoista johtuva päänsärky, mutta toisinaan iskee myös migreenikin.

Bluemama kirjoitti...

Linssikeitto on mun herkkua - yhtä niistä- mutta että 7 sipulia ja vielä valkosipulit päälle... No, jos tyykkää sipulista niin mikä ettei-mä jättäisin ehkä max. kolmeen sipuliin, ja jos vielä on isoja kyseessä...