tiistai 18. marraskuuta 2008

Polliisi Oulusa ja muutaki...

Aattelimpa kirjottaa tähän jottain ihan Oululaisittain, ainaki sillä kielellä millä mää puhun.Ei varmaan oo ihan oikeeta Oulun murretta, mutta näin mää ylleensä puhun.
On sattunu monta kertaa, ku oon kierrelly tuolla eteläsä päin, että kuulevat heti puhheesta mistä päin oon.Ja heti tietenki kysellään polliisista: Ookko nää Oulusta, pelekääkkö nää polliisia?
No, pelekäänhän mää, ja varmaan nääki.

Laitampa tähä kuvia siitä polliisista, niin nää tiijät miltä se näyttää.Eikö ookki komia?
Nää haluat varmaan tietää myös Oulun herkuista.
Täsä olis yks: rössypotut. En oo ite syöny tuota ainakaa kaheksaan vuoteen, kun oon vähä niinku kasvissyöjä.Mutta ku ennen söin, niin voin sanua, että oli hyvvää.Kannattaa maistella ku tuut tänne päin.

Toine herkku on rieska, jota pittää aina hamstrata omalle siskolle, ku se tullee käymään täälä Oulusa.Se raukka ei sitä saa sielä eteläsä päin.Ite tykkään tosi paljo perunarieskasta, kannattaa sitäki maistella.

Jos nää haluat niin voit kommentoija iha omalla kielellä.Olis tosi kiva lukia niitä ja yrittää ymmärtääki.Ruukaakko nää kirjotella omalla murteella vai iha kirjakielellä?Mulle on jääny tavaksi kirjottaa aina kirjakielellä, ja yrittää vielä oikein tarkasti laittaa nuo pilikut ja pisteetki kohilleen.Tämä oliki aika vaikia kirjotelma, kokkeilkaapa iteki!

Ja tämä kieli ei sitte oo sitä virallista murretta, se ilimotetaan heti, ettei tule mittään sanomista.

2 kommenttia:

MarJa kirjoitti...

meillä päin syödään vaan mansikkaa ja kun mennään naapurikaupunkiin niin johan työntyy kalakukkoja joka kulmasta. Savoa en osaa kirjoittaa, kait sen puheesta jotenkin huomaa...

Villikissa kirjoitti...

Mansikoita kelepaa syyvä vaikka joka päivä, on ne sen verran hyviä.Täälä ovat vain niin julumetun kalliita, ettei raski ostaa kovin ussein.