tiistai 24. helmikuuta 2009

Kirppistä ja laskiaispullaa

Tänään Oulussa oli aivan ihan ilma.Aurinkokin paistoi välillä ja muutama aste pakkasta, mikäs sen parempi kävelyilma.Joten suuntasin Paljekirppikselle.Mieheni vei minut autolla sinne, kun oli itsekkin menossa sinnepäin, mutta lupasin kävellä takaisin niin saan nauttia ulkoilmasta ja saan päivälenkin samalla.
Kirppikseltä löytyi Avonin vartalovoide, joka oli aivan avaamaton.Piti heti testata ja oli aivan ihanan tuntoista iholla ja tarpeeksi kosteuttavaa näin talvella, kun iho kuivuu normaalia enemmän.Purkki maksoi kokonaisen euron.
TecNiArtin kiiltosuihke ei ollut niin hyvä kuin oletin.Tekee hiukset koviksi.Ilmeisesti suihkautin liikaa yhteen kohtaan kun meni jopa likaisen näköiseksi.No, onneksi puteli maksoi vain 0,20 euroa, ei harmita niin paljoa jos vaikka jää käyttämättä.

Ja tietenkin sorruin taas kirjoihin.Onpahan ainakin lukemista vähäksi aikaa.Tuo kirjaläjä maksoi 5,30 euroa, joten halvalla lähti lukemista.Kirjojen ostaminen tulee muutenkin minulle halvemmaksi kuin esim. kirjastosta lainaaminen.Ihmettelette varmaankin miksi, kun sehän on ilmaista.Minä olen krooninen kirjojen palautuksen unohtelija.Olen nytkin velkaa kirjastolle myöhästymismaksuja niin paljon etten voi lainata ennen kuin maksan ne.Joten ostanpa suosiolla kirjat omaksi ja mieluummin kirppikseltä.

Elikkä tämä läjä maksoi 6,30 euroa.Melko halpaa, kirppis on!!!

Koska tein niin edullisia ostoksia, suuntasin askeleet kirppiksen läheisyydessä olevaan leipomoon, Katri Antelliin.Laskiaistiistain kunniaksi ostin laskiaispullia.Oli tarkoitus ostaa vain yksi, mutta kun oli pussillinen noita herkkuja tarjouksessa, niin ne tietenkin lähti mukaan.

Sonja toimii virallisena laatutarkastajana.Huomatkaa kuinka tarkkaan paneutuu tehtävään.

"Hyvää on, voit syödä"


Huomatkaa kaunis retrotarjotin.Olen ostanut tuon yli 20 vuotta sitten Pelastusarmeijan kirpparilta.Oiskohan ihan 70-luvulta peräisin.Tarjottimen takana lukee Backman Nro 106 Made in Finland.Mitä lie tarkoittaa tuo numero.

9 kommenttia:

sea kirjoitti...

Tampereella on kirjastolla mainio palvelu! Lähettävät päiviä aikaisemmin (voi itse valita monta päivää) muistutuksen eräpäivästä sähköpostiin. Ja uusia voi tietysti netissä. Näiden avulla minusta useamman sata markkasen maksajasta tuli kiltti uusija. Ei ole myöhästymisiä tullut kun pari hassua.

Villikissa kirjoitti...

Tuo samainen palvelu on täälläkin.Vaikka olin sopinut, että muistuttavat ajoissa, muistutus tuli vasta kun kirjat ja lehdet olivat myöhässä ja oli laskua kerääntynyt siihen mennssä jo mukava summa.Eipä auta muu kuin maksaa kiltisti seuraavalla kerralaa sakot, että saa lainata lisää;)

Anonyymi kirjoitti...

Sanoisimpa näin "ammattilaisena", että tuntuu olevan tosi halpa kirppis. Kannattaa hyväksi käyttää. Täällä Keski-Suomessa alkaa jo kirppis-hinnat lähennellä kauppojen hintoja. Välillä tekee kyllä löytöjäkin.
Kas kun ei kissa liponut kermoja pois laskiaispullan välistä. Meillä ei olisi säästynyt.

Villikissa kirjoitti...

Sattumalta löysin kaksi vierekkäistä pöytää joissa oli kaikki hinnoiteltu tosi edulliseksi.Tosin oli siellä pöytiä joissa olisi ollut jotain mielekiintoistakin mutta hintataso oli niin korkea, etten viitsinyt kuin tosiaan vain vilkaista.Minusta kirpparilla pitäisi olla myös kirpparihinnat, miten jotkut ihmiset kuvittelee saavansa myytyä melkein kaupan hinnoilla käytettyä tavaraa!!!Ja vaikka olisi uusikin niin ainakin itse olen hinnoitellut niin että pääsen niistä eroon enkä niinkään rikastuakseni.

Palaga kirjoitti...

Isoissa kaupungeissa on tuota kirpputorivalikoimaa paremmin ja enemmän kuin täällä ja laatukin on huomattavasti parempaa. Hyviä kirjalöytöjä olet tehnyt.

Meillä voi huomautuksen kirjastosta laittaa itse nettiin tulemaan haluamanaan päivänä. Mulle tulee jo viikkoa ennen ja sitten joka päivä. Siinä ehtii jo viedä tai uusia lainat netissä.

Villasukka kirjoitti...

Voi ei sulta ole mennyt mitään ohi, Hilmuskainen on meidän vakkarivieras - tuli taas eilisaamuna muutamaksi päiväksi kun isäntäväki suuntasi mummolaan Kainuuseen. Se vaan ei oikein tykkää pojista - näin nätisti sanottuna. Indy puolestaan palvoo Hilmaa ja Piki on koko ajan vähän pihalla tapahtumista ;)

Susikairan akka kirjoitti...

Voi, nyt olen kade tuosta kirjapinosta=) Vinkkaa, jos meinaat laittaa lukemisen jälkeen myyntiin, niin huudan heti Hep!

Omppumato kirjoitti...

Hienoja löytöjä olet tehnyt. Millainen kirja on tuo SIde?

Villikissa kirjoitti...

Saapas nähdä kuinka kauan noiden lukemisessa oikein menee.Nyt on sellainen hiljainen kausi lukurintamalla, mutta jostain kumman syystä pitää vaan haalia uusia ja uusia kirjoja, enkä saa nyt luettua entisiäkään.
Tuo Side-kirja on Anja Snelmannin(e Kauranen) kirjoittama ja Ulla Jokisalon kuvilla höystetty kirja joka kertoo naiseksi varttumisesta 60- ja 70-luvuilla.Saa nähdä tuleeko kuitenkaan luettua.Selailin jo kuvia(jotka oli tosi hienoja) ja tekstiä jonkin verran ja vaikuttaa sellaiselta etten ehkä jaksa lukea, mutta katsotaan ajan kanssa.