sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Turkoosi rannekoru

Innostuin tekemään rannekorun Juju-kerhosta saadulla helmilajitelmalla.No, tästä taisi tulla hieman liian lyhyt kun ei pääse vapaasti heilumaan ranteessa.Menee varmaankin purkuun tai kapeampi ranteiselle ihmiselle.Pitäisi käydä lueskelemassa oppia tuohon hommaan niin voisi vaikka innostuakkin tuosta hommasta.Piisku on tehnyt tosi kauniita rannekoruja, siitähän tuo kokeiluinnostus tarttuikin.

Tästä lähdettiin.Kuvassa mukana innokas apulainen joka maisteli välillä siimaa ja tarkkaili ettei mitään tavaroita mene hukkaan.


Koru Petteri turkin päällä...


...ja lattialla

11 kommenttia:

Omppumato kirjoitti...

Kaunis rannekoru. Kauniin värinenkin kaiken lisäksi.

Susikairan akka kirjoitti...

Onpa tosi nätti:) Oikein meren sininen. Ajatukset karkaa heti jonnekin välimeren rannoille!

Sude kirjoitti...

Siitähän tuli oikein kaunis. Ihanat värit,sopii kesään.

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hieno! :) Onnea uudesta aluevaltauksesta!

Tästä se lähtee! Vaikka se tuntuu niin helpolta, niin tuttu tunne, että rannekoru ei olekaan sopiva. Liian pieni tai iso. Sit vaan pitää joko purkaa ja tehdä uusiksi tai sitten antaa olla ja jatkaa harjoituksia. Ehkä tää on vähän samaa sen kanssa, että kuka niitä mallitilkkuja kutoo?! Harjoituksen myötä alkaa itellä viimein tulla sopivan kokoisia mutta kauan siinä menikin :D

Anonyymi kirjoitti...

En ole käyttänyt moista..

Mä olen tehnyt koruvaijeriin suurimman osan noista rannekoruista. Esim ohjetta suomeksi täällä.

Tarvii siis koruvaijeria sekä noita crimp-helmiä, joilla vaijerin "solmu" kiinnitetään. Tuossa esimerkissä siis kiinnetään nuo vaijerit keskenään yhteen.

Mutta helpompi aloittaa varmasti sillä "kuminauha"jutulla. Silleenhän saa sitten venyvän mallin. Tai jos on karhunlankaa, se ainakin kestää, kun solmii hyvin mutta ei sitten taas veny.

En nyt ohjeita osaa netistä vinkata. Josko kirjastosta saisi opuksia :)
Sitten jos oikein innostut, niin ehdottoman hyvä paikka Helmetti.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, tietenkin unohtui tuossa hädässä. Helmetissä on koottuna aika hyvä ketju aloittelijoille. Josko sieltä siis apua. Tästä linkistä suoraan sinne.

Villikissa kirjoitti...

Piisku:Kiitoksia kovasti opastuksesta.Pitää käydä opiskelemassa tuolla tarkemmin.Olen vain sen verran paukapää etten malta opiskella ennen kuin alan tekemään(en tee edes kunnon mallitilkkuja)Joten alan tässä omatoimisesti tekeen kumilangasta jotain.Saahan sen aina purettua ;)

Villikissa kirjoitti...

Omppumato, Susikairan akka, Sude ja Piisku:Kiitoksia kaikille kommenteista.Värit ovat kovin ihanat mutta taitaapi mennä purkuun kun on liian pieni:( Mutta voihan sen tehdä uudelleen(sitten kun jaksaa!)

Anonyymi kirjoitti...

Tiedän tunteen! Silloin kun on into tehdä - tehdään. Opiskellaan sitten myöhemmin, että miten olisi pitänyt tehdä :D
Mutta tekemällä oppii kaikkein parhaiten! Ja intoa on turha pidätellä, menee ilo hommasta muuten. Oikein somia uusia olitkin jo ehtinyt tehdä! :)

Baby Jane kirjoitti...

Petteri onkin oiva korumalli :)

Poju ja Tiikeri kirjoitti...

Joo hei tossa Petterin turkin päällähän toi koru pääseeki täydellisesti oikeuksiinsa ja varmaan Petteriki tykkäs :D