lauantai 26. syyskuuta 2009

Uni

Kuva täältä

Näen paljon unia. Melkeinpä joka öisen unen muistan ainakin aamulla herätessä. Yleensä unet unohtuvat päivän mittaan eikä niitä juuri muistakkaan. Mutta viime öisen unen muistan. Siitä jäi jotenkin ahdistava olotila.
Unessa elettiin 1900-luvun alkupuolta, vaatteista päättelin niin. Minullakin oli pitkä, runsas hame päällä. Meitä oli iso lauma ihmisiä menossa laivalla jonnekkin, se ei selvinnyt minne. Minä olin jo laivassa, mutta eräs nainen myöhästyi ja tuli moottoriveneellä(?) perässä. Hänen piti hypätä nopeasti laivaan, etteivät laivan potkurit olisi repineet häntä kappaleiksi. Potkureita piti muutenkin varoa koko matkan ajan, piti varoa ettei vaan tipahda niiden sekaan. Laiva oli todella pimeä. Ei meinannut nähdä mitään, sai kulkea melkeinpä sokkona. Tunnelma oli koko ajan jotenkin pelottava, aivan kuin nurkan takana olisi vaaninut jotain todella pelottavaa ja raakaa.
Huh, kaikkea sitä pitää nähdä. Oli aivan pakko kirjoittaa tämä tänne, kun oli niin kauhea tunnelma unessa. Osaakohan joku tulkita tuota.

4 kommenttia:

Susu kirjoitti...

Unien tulkkaamisesta en tiedä mitään kun asia ei ole koskaan tullut ajankohtaiseksi - minä kun en koskaan muista uniani. Ennen väitin että en näe unia mutta kuulemma kaikki näkee...ja on mulle kerrottu että olen välillä puhelias - siis myös nukkueaasni:-)

ullapulla kirjoitti...

mulla on yksi unikirja, ja se sanoo laivasta ja potkurista näin:
LAIVA
Unesi tietää sinulle muuttuvia elämänolosuhteita yleensä parempaan päin. Laivamatka unessa lupaa, että vaikea elämäntilanteesi paranee. Tämän unen toinen tulkinta viestii uskonnollisesta kokemuksesta.... tulkinta jatkuu vielä, mutta niissä puhutaan vaan ankkurista, kapteenista,laivaston saapumisesta tai lähtemisestä satamaan/satamasta,laivan hylystä,laivan lastista,laivan lipusta,mastosta,laivan palosta, laivan ohjaamisesta itse, pelastumisesta laivaonnettomuudesta, laiva myrskyssä, purjelaivasta. Näistä ei ollut unessasi mainintaa niin en niistä kirjoita. =)
POTKURI
Tulet virkistymään jollakin pienimuotoisella matkalla.

että näin,en tiedä oliko tuosta nyt mitään apua, veli aikoinaan sanoikin ettei välttämättä kirjojejn tulkintoihin kannata uskoa, enempi omaan vaistoon. =)

Villisilli kirjoitti...

Itse uskoisin omaan vaistoon unen suhteen. Se tieto on jo sinussa, mitä uni halusi kertoa. Anna sen vain tulla tietoisuuteen :)Itse näkisin myös rohkeuden unessa, eli menit pimeään laivaan vaikka et tiennyt edes määränpäätä.

Zilga kirjoitti...

En osaa tulkita, mutta uhkaavalta tuntuu. Ei liene kiva aamulla herätä tuollainen uni väijymässä seläntakana :)