perjantai 25. helmikuuta 2011

Iltalukemisena...

...Homer-kissan uskomaton elämä

Pömpsälän blogista sain vinkin tästä kirjasta.
Olen vasta aloitellut kirjaa, joten en osaa vielä sanoa siitä mitään. Aiheena ihan mielenkiintoinen. Kirja kertoo Homer-kissasta joka menettää molemmat silmänsä vaikean silmätulehduksen takia. Kirjailija Gwen Cooper ottaa pienen kisun kotiinsa kahden kissan kaveriksi.

Mielenkiintoiseksi kirjan tekee se, että Homer on ihan oikeasti olemassa. Täältä voi käydä katselemassa kisua. Videolla näkyy kuinka Homer leikkii pallolla ja juoksee jopa sen perässä vaikka ei näe yhtään mitään.

Tässä hieman taustaa kirjasta:

"Jokainen lemmikin omistaja tietää, että jokaisen karvapallon keksinnöistä ja tekemisestä saisi kokonaisen kirjan. Yleensä vaaditaan kuitenkin jotain aivan erityistä, jotta tarinat päätyvät kansien väliin.

Homerilta leikataan pahan tulehduksen takia silmät vain parin viikon ikäisenä, eikä kukaan halua vaillinaista kissaa ennen kuin nuori jo ennestään kahden kissan omistava nainen adoptoi pienen hylkiön. Tämä tulee olemaan naisen eli Gwen Cooperin elämän parhaimpia päätöksiä. Homer on sokea mutta silti tai sen vuoksi rakastava, peloton ja kekseliäs. Loppujen lopuksi kaikki rakastuvat Homeriin, tykkäsi kissoista tai ei.

Eläinkirjoissa ei yleensä ole kummemmin juonta, vaan lemmikin elämänkaari liitettynä omistajan elämään. Homerin tarina ei kuitenkaan lohdutukseksi lopu kuolemaan. Kerronta on rehellistä, eikä kaikista asioista yritetä tehdä väkisin hauskaa. Elämä on hankalaa vaikka kuinka olisi ystäviä ja kissoja lohduttamassa. Cooper on tyylillään saanut kirjaan jännitystä, minkä vuoksi sitä ei voi laskea käsistään.

Kirjassa on myös mielenkiintoinen ja näennäisesti ulkopuolisen kokemus WTC-tornien terrori-iskusta. Homerin tarinaa on ihana lukea, se on kuin lohturuokaa sielulle."”Tämä kirja on niille, jotka ovat lakanneet uskomasta jokapäiväisiin ihmeisiin ja sankareihin. Tämä kirja on ihmisille, jotka rakastavat kissoja ja ihmisille, jotka pitävät itseään tiukasti kissavastaisina. Niille, joiden mielestä normaali ja ihanteellinen tarkoittavat samaa ja niille, jotka tietävät, että joskus pieni askel normaalista vasempaan voi rikastuttaa koko elämää.”
– Gwen Cooper

4 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Ihana kirja ja hämmästyttävä kissa! :) Luin kirjan viime viikonloppuna yhteen putkeen ja paasasin loppuviikonlopun miehelle, miten WTC:n takia jäi eläimiä loukkuun, kauheaa, en ollut ajatellutkaan. Kiitos noista taustatietolinkeistä, en ollut kuullutkaan niistä, pitää heti tutustua.

Saila kirjoitti...

Tulivat ihan vedet silmiin. Pakko hankkia jostain käsiini tuo kirja!

Sude kirjoitti...

Täytyypä käydä tarkistamassa löytyisikö meidän kirjastosta.

Zepa kirjoitti...

Hyvä vinkki, varmasti hieno kirja; ihana video, fiksu ja nätti Homer sekä viisas emäntä! <3