sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Ranskanpastillikakkua

Tänään oli kurja sateinen ilma, niinpä ajattelin alkaa leipomaan jotain.Kaivelin vanhoja ohjeita, mutta mikään ei tuntunut kiinnostavalta.Eilisestä oli vielä jäljellä ranskanpastilleja, joten ajattelin hyödyntää ne leipomuksessa.En yleensäkään seuraa orjallisesti ohjeita, vaan sovellan niitä.Lisäilen esimerkiksi ruisjauhoja vehnäjauhoihin yms.

Tälläisen kaakun sitten tein:


Ranskanpastillikakku

1,5 dl sokeria
2 munaa
1 prk ProFeel-jogurttia(minulla oli mustikka-karpalo)
1,25 dl maitoa
1 dl juoksevaa margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta (esim. Pirkka)
1,5 dl ranskanpastilleja (voi käyttää myös esim. pätkispalasia)




Vatkaa sokeri ja munat hyvin vaahdoksi.Sekoita keskenään jogurtti ja maito ja lisää vaahtoon.
Rouhi ranskanpastillit itsellesi sopivaksi rouheeksi.Itse rouhin koneella niitä niin kauan, että tuli melken jauhoa niistä!
Sekoita keskenään jauhot,kaakaojauhe, leivinjauhe ja ranskanpastillirouhe.
Sekoita sitten kaikki ainekset keskenään ja lisää myös margariini.




Levitä seos joko uunipellille, jos haluat kakusta ohuen.Itse laitoin pienempään vuokaan, joten tuli paksumpaa.



Paista noin 180 asteessa noin 45 minuuttia.Jos teet ohuemman, riittää ajaksi 30 minuuttia.Tarkista vaikka hammastikulla onko kakku varmasti kypsää.Riippuu paljon omasta uunista kuinka kauan tarvii aikaa kypsyäkseen



Tässä sitten nautin tuloksista kahvin kera.Voinpa sanoa että hyvää oli!

Ei kommentteja: